About these ads

MBO @ Subang Parade

Subang Parade shopping complex lama. Sejak zaman aku belum akil baligh lagi Subang Parade dah ada. Tapi, dulu Subang Parade terkenal sebab dia banyak tempat makan dan dia ala-ala eksklusif. Lepas tu malap jap. Sebab dah tua. Tahun 2007-8 lebih kurang, dia buat renovation, tarok karpet kat atas. Jadi cantik balik. Tapi, bagi aku Subang Parade tetap bosan sebab tak ada tarikan selain tempat makan.

Jadi, bila Nadia dan Remy cakap ada wayang kat Subang Parade masa diorang datang rumah aku 17/9/11 baru-baru ni, aku macam terkejut. Eh, sejak bila? Wayang apa? Hehe. Jadi, malam semalam pun aku cuba la nak tengok wayang kat Subang Parade ni macam mana dengan Mira. Rupa-rupanya wayang MBO. Lokasi pulak sangat strategik. Dekat dengan pintu masuk, betul-betul atas MPH. Siap ada Carl’s Jr. lagi nak bukak sebelah MBO tu.

Honestly, aku agak skeptikal dengan brand MBO. Sebab dah biasa tengok wayang kat GSC, TGV and recently kat Cathay. Lepas tu, tak silap aku selalunya MBO ni banyak kat town2 kecik je. Tapi bila aku masuk MBO, aku impressed. Seat tinggi sedap sandar, ada membership kad a.k.a prepaid kad untuk beli tiket, ada dedicated lane kalau ada kad, boleh beli guna kiosk kalau ada kad, ada diskaun setiap kali bila beli tiket kalau ada kad, bilik yang besar, arm rest boleh diangkat walau seat dia seat biasa, senang cerita memang selesa la. And moral of the story of the cover, never judge a quality of a thing by its brand. Memang barang-barang/servis2 branded kualiti dia tinggi, tapi kadang2 brand jarang2 dengar yang biasa2 pun, kualiti sesuatu barang/servis tu superb.

Lepas ni, tak nak dah pergi GSC Summit. Nak pergi MBO Subang Parade. Jom! ;)

This slideshow requires JavaScript.

p/s: Sila tengok Johny English: Reborn. Kelakar gileeerr!

About these ads

About Khai

A simple being trying to have a simple life...

Posted on 27 September, 2011, in Movies, Opinions, Personal and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: